Подели

Москва је у петак обуставила све летове за Египат, где се, на полуострву Синај, срушио руски авион са 224 путника и чланова посаде. За туристе који желе да се врате у Русију, организовано је на десетине летова.

У Санкт Петербургу одржана је служба у знак сећања на 224 жртве несреће, од којих су већина били Руси.

Звоно на градској катедрали Светог Исака одзвонило је 224 пута – по једном за сваку жртву.

У међувремену, још један руски авион с посмртним остацима жртава, четврти од несреће 31. октобра, слетео је у Санкт Петербург, како би се поступак идентификације наставио, пренео је БиБиСи (BBC).

Заменик руског премијера Аркадиј Дворкович рекао је да руски туристи напуштају Египат без пртљага, који ће им бити достављен редовним летовима.

Око 80.000 Руса остало је „заглављено“ у Египту, углавном у Хургади и Шарм ел Шеику, након што је званични Кремљ обуставио све летове према тој земљи због пада руског авиона изнад Синаја пре девет дана, кад је живот изгубило 224 људи.

Путин потписао привремену забрану летова из Русије у Египат

Руски председник Владимир Путин потписао је декрет о привременој забрани путничких летова из Русије у Египат, објављено је данас на званичном сајту за правна питања.

Министарство спољних послова се обавезује да координише са египатским властима питање безбедности руских грађана који су одсели тој земљи и њихов безбедан повратак кући, наводи се у председничком декрету.

Декретом се влада обавезује „да предузме мере како би се обезбедио повратак руских грађана из Египта, као и њиховог пртљага натраг у Русију“, пренео је ТАС.