Подели
Полиција поново претукла уредника опозиционог портала ИН4С Гојка Раичевића

Док је у друштву још једног новинара фотографисао и снимао колону полицијских возила која су се кретала  центром града, улицом Слободе, након разбијања протеста пред Скупштином,  Раичевића је напао маскирани полицајац који му је пришао с леђа, ударивши га у предјелу рамена, напуштајући одмах потом лице мјеста.

Након само пар минута, готово на истом мјесту, пошто је очито препознао уредника нашег портала, други маскирани САЈ-евац,  излетио је  из возила регистарских ознака ПГ МН 234, пришао Раичевићу и ударио га снажно ногом у кољено, па песницом у предјелу браде.

Раичевић је ударце издржао стоички, а колега који му је правио друштво успио је да забиљежи ове нападе камером мобилног телефона.

Подсјећамо, Раичевић је  брутално  претучен у полицијској марици 17. октобра и завршио је у Ургентном центру, након што је ухапшен током акције разбијања протеста испред Скупштине Црне Горе. Послије указане медицинске помоћи и примања инфузије, Раичевић је одведен у полицију, да би  након саслушања био пуштен на слободу.

Раичевића је тога дана најприје полиција ометала у снимању протеста, а ухапшен је након што је одбио да се склони са мјеста догађаја током хапшења посланика ДФ-а Славена Радуновића.

Раичевић од удараца задобијених у предјелу бубрега у полицијској марици повраћао и потом изгубио свијест, због чега је био пребачен у Ургентни центар.

О ова два напада, по свој прилици пажљиво планирана и организована, редакција ИН4С-а очекује да се на сјутрашњој сједници експлицитно изјасни Грађански савјет за контролу рада полиције, и да се полицијски службеници и старешине које су наредиле и извршиле  физичко злостављање нашег уредника, ургентно идентификују, саопште јавности њихова имена и процесуирају пред надлежним органом. Ово тим прије јер смо у посједу доказа који се не могу оспорити.

Уједно, позивамо на солидарност медијске куће и новинарска удружења, као и организације које промовишу људска и грађанска права.