Подели

Mило Ђукановић је за Радио-телевизију Црне Горе подсетио да је Москва имала благонаклон став према Црној Гори у прошлости и да су то нове појаве које забрињавају, преноси Танјуг.

 

Истакао је и да је нервоза све већа што се Црна Гора више приближава једном од својих циљева, а то је улазак у НАТО.

Када је реч о мотивима за протесте опозиције у Подгорици, Ђукановић је уверен да се они своде на покушај оспоравања државног суверенитета Црне Горе и оспоравања црногорског статуса независности, али и против пута интеграције у НАТО.

„Очигледно је да они који су организовали протесте желе да смене власт, суспендују наша остварења на путу европске и евроатлантске интеграције. Они то сматрају злим путем са којег нас треба вратити. Главни проблем виде у црногорској независности. Својом независношћу Црна Гора је преузела одговорност и кренула у креирања државног пута интеграције у ЕУ и НАТО“, нагласио је Ђукановић.

Након што би суспендовали црногорски пут у НАТО, истакао је Ђукановић, организатори протеста би желели да доведу у питање одлуку о независности да би затрли у самом исходишту проблем са којим се данас суочавају.

„Мисле да Црна Гора мора да се врати оним стазама којима је тумарала у историји, немајући своје државне интересе, већ следећи оне других, да Црну Гору још једном принесу на жртвеник бројније словенске браће. Ја сматрам да би то било самоубиство Црне Горе“, додао је црногорски премијер.

Када је реч о вођи демонстраната Андрији Мандићу, Ђукановић је истакао да је изнео лаж да је напустио земљу.

„У то време сам седео на седници Већа националне безбедности. Реч је било о провидној неистини коју је лидер Демократског фронта изнео са намером да оствари одређени циљ, та медијска бомба је експлодирала у његовим рукама. Показало се колико је озбиљан човек“, поручио је премијер Црне Горе.