Подели

У суботу. 17. 10. ог. прије подне приведен сам од стране полиције непосредно близу  Скупштине Црне Горе док сам извештавао у вријеме када је полиција разбијала протесте. У екипи са мном био је и сниматељ. Полиција је сниматељу и мени забранила да снимамо на лицу места па смо наставили да то радимо са безбједне даљине и наставили  да пратимо догађај.

Када је наишао посланик Славен Радуновић и покушао да прође кроз полицијски кордон, пришао сам полицајцима  и скренуо им пажњу да је у питању народни посланик, те да престану да примјењују непотребну силу, а да сам ја  новинар који се налази на радном задатку. Не обазирући се на те ријечи, полицајац је рекао да ће ме ухапсити, и то уз моју сагласност и урадио.Приликом уласка у полицијско возило, један од полицајаца ударио ме с леђа у предио бубрега, након чега сам изгубио равнотежу и ударио већ два пут оперисано кољено.

Након дате изјаве у управи полиције, љекарске контроле и изјави суду у својству окривљеног за “неизвршавање наређења полицијског службеника” пуштен сам да се браним са слободе. Судији сам приложио медицинску документацију о повредама и тражио да обавијести тужиоца због демонстрираног насиља док сам покушавао да радим новинарски посао.

Истина, већ сјутрадан су настале нове провокације кад је полицијски службеник из возила у пролазу поред мене гестикулирао пријетећи да ће се наставитит са батинама. О овој пријетњи сам одмах информисао ЦБ Подгорице, директора полиције, индиректно први човјек овог министарства као јавност, наводећи регистарски број, марку и возило.

Ваља напоменути да је у изјави након мог привођења Управа полиција тврдила да ја нисам приведен као новинар већ као грађанин? Онда ако нисам приведен као новинар, иако сам се представио полицајцима и рекао да сам на радном задатку поставља се питање да ли је такво понашање полиције изазвано мојим политичким ставовима везано за планиране НАТО интеграције Црне Горе. Подсјећам да је само три дана пре полицијске бруталне акције над грађанима, универзитетским професорима, посланицима и новинарима у Подгорици организован велики антинато скуп поводом доласка генералног секретара НАТО-а Јанаса Столтенберга. Ја сам био организатор тог мирног окупљања притивника уласка ЦГ у НАТО.