Подели
Подгорица: Полиција прекинула нови покушај протеста опозиције

Након акције, у којој је повријеђено више демонстраната и шест полицајаца и ухапшено десетак особа међу којима су и посланици, нови протестни скуп и шетњу до Парламента најавио је лидер НОВЕ Андрија Мандић.

Колона демонстраната је кренула ка Скупштини али их је у близини дочекао кордон полиције који је демонстранте разбио у неколико група бацајући шок бомбе, сузавац и испаљујући гумене метке. У том сукобу је ухапшено више особа, разбијено је неколико излога, а лидери ДФ Небојша Медојевић и Бранко Радуловић су задобили ударце.

Колона демонстраната се потом окупила на главном Тргу Слободе, одакле су кренули ка сједишту НОВЕ у Херцеговачкој улици. Радуловић је позвао демонстранте да се разиђу и заказао ново окупљање за недјељу. Полиција, опремљена средствима за разбијање демонстрација је још један сат патролирала центром Подгорице, али нових немира није било.

Овоме је претходило хапшење припадника Покрета за неутралност Марка Милачића и Владислава Дајковића и професора Владимира Божовића, који су организовали други протест због интервенције полиције над лидерима Демократског фронта.

Медији у Црној Гори преносе да полиција неће дозволити непријављена окупљања у Подгорици и у другим градовима.

ВИДЕО: Полиција у Подгорици прекинула демонстрације ДФ