Подели

„Овом акцијом политички режим је још једном показао да је потпуно зависан од  Брисела и Вашингтона, а поврх тога је и земљу, која је имала потенцијал да постане Швајцарска на Балкану, довео на границу грађанског рата“, изјавила је Јелена Пономарјова за Руску реч.

По наређењу политичара  Црногорци у полицијској униформи су батинали друге Црногорце само зато што имају друкчије виђење будућности своје земље и зато што су изразили своје мишљење мирном акцијом, нагласила је Пономарјова и додала да су по њеном схватању дешавања у Подгорици још један доказ политике двоструких аршина, коју активно спроводи Запад.

„Када се шатори постављају са циљем да се свргне непожељни режим и непожељни политички лидер, онда се то третира као воља народа, као демократска процедура. А када грађани на исти начин желе да изразе своје неслагање са праксом ширења агресивног војног блока који је бомбардовао земљу, онда се то приказује као нелегитимна акција. У том случају се њени организатори и учесници могу батинати и понижавати“, изјавила је Јелена Пономарјова .

Она сматра да је будућност земље само у рукама црногорског народа, који не може и неће оставити ове догађаје без праведне реакције. „Уједно обични Црногорци треба да знају да је руска јавност дубоко револтирана овим догађајем и на страни је правде и правичности. Ми смо и данас заједно, као и увек кроз историју”, изјавила је Јелена Пономарјова у ексклузивном коментару за Руску реч.

На Јутјубу је објављен видео-снимак почетка разбијања протеста опозиционог Демократског фронта.

Чланак је објављен уз писмено одобрење редакције „Руске речи“.