Подели

Грађанима Србије мора бити предочено шта ће све бити угрожено, и то најдраматичније, ако одлучи да подиже косовски зид према ЕУ и Западу, изјавио је Драшковић.

„Сурово би, и економски и демократски, пострадала цела Србија. Жртва хаоса, безнађа и пропадања и државе и народа били би, такође, и Срби са Косова. Патријарх српски говори: ‘Србија без Косова је труп без главе’. То значи да је Србија мртва, да је нема, већ 15 година. Србија је у мукама, и то великим, али је Србија, и без изгубљеног Косова, жива, хоће и мора да живи“, навео је Драшковић у ауторском тексту за „Данас“.

Према његовим речима, Србија мора „да ојача, да се усправи, да стекне моћне савезнике, да се одвеже од мртвих митова и, на жалост, још живог поретка који је и скривио губитак Косова“.

Он сматра да је, ако ће на референдуму или ванредним изборима грађани Србије одлучивати између „одбране Косова“ и чланства у ЕУ, обавеза и Владе и Цркве и Скупштине и САНУ и свих медија, да народу саопште пуну истину о томе шта се то „брани“ и какве ће, неизбежно, бити погубне последице опредељења за „одбрану Косова“.

„Велика је и силна држава Кина, која нам, уз Русију, у СБ УН, ‘чува’ Косово у Србији. За озбиљно промишљање је и да ли је, баш, пријатељски када вас неко подстиче да браните оно што немате, уз ризик големи да пострада и оно што имате?“, пише Драшковић.

 • loli

  ovaj jos nije u zatvor

  • Rile

   Нека ми опрости Бог, али то за живот није више.

 • Александар Карановић

  Шта ће друго да прича син ратног злочинца који је стрељао 25 хиљада српске деце! Потомак не може бити бољи! Сорошев портпарол у Србији!

 • Rile

  Није искључено да ћеш Ти вУче да пострадаш ускоро…и ово ти је превише….

 • zoki

  Budaletino !.što jedeš govna kada tebe niko ništa ne pita i rasvi te znaju kao jednu drogiranu osobu i kao izdajicu svoga naroda.Kada te narod nešto pita samo tada možeš da udgovoriš na pitanja.Zatvori tu gubicu izaveži pseto jedno usrano.

 • zoki

  Ti budaletino jedna usrana i matora uhvati se za ruku sa kandićkom ,čedom i tvojom danicom za ruku i idite u lepu p…. materinu na zapad i tamo lajte kao ulični kerovi da vam udele po neku sirotinju.Vi ste šljam i otpad našeg naroda i takvi nam ne trebate.

 • Ненад

  Vuk je u stvari samo pseto kukavicko, izdajnicko …

 • Jovan Nikolic

  СВЕТИ САВА; “ Не тражите пријатеље, код осведочених непријатеља“.вуче (мало слово за великог ТРОЈАНСКОГ КОЊА; твоја улога, заблуде србства, издајничка-перфидна делатност,…зар мислиш, вечно ће трајати? Уобичајено је, иако неутемељено, издајнике звати Бранковићи! Основано је вук драшковић! Време ће показати, само је питање, да ли ће те стићи овоземаљска казна. Од оне одозго, НЕЋЕШ ПОБЕЋИ!

 • Daroslav Guzvic

  Шта
  је Вук? Није ни економиста, Права је студирао а био је обичан потрчко Мике Шпиљка,
  новинар који је упропастио репутацију ТАНЈУГА преношењем нетачних
  вести баштована наше амбасаде из једне АФРИЧКЕ ЗЕМЉЕ. То је човек
  који не разуме свет али има потребу да уцењује Србију и да му то буде
  плаћено синекурама за Данину породицу. По чему се он разликује од Анта
  Старчевића који је исто, као и Вук гледао на Србе док га се нису ослободили,
  Јова Капичића, Савића Марковића Штедимлије, Скуле Дрљевића. Докле ћемо
  тим арогантним и нестабилним динарцима плаћати лојалнпост по најскупљој
  цени: губитком будућности. Нека се врати у Херцеговину, нека тамо
  подигне бар клозет, нека нас остави на миру.

 • dachamf

  Ovo beše onaj duhovni lider Gradjevinske firme Srpskog Pokreta Prodaje. Pa Vuče koliko košta danas kvadrat Srpske zemlje?

 • Rastko Ignjatovic

  Tako je Vuce, legendo!!! retko pametan Srbin u politici, a i sire…

  • Jovan Nikolic

   Свака птица своме јату, тако и смрад смраду; Ко вам даде та СРБСКА ИМЕНА,протуве тројанске?…

 • Rastko Ignjatovic

  Skupio se copor udbasko-komunisticko-radikalskih zveri da pluje po Vuku…a do juce su balavili na Milosevica , Seselja i Miru Markovic. Talog Srba i Srbije!

 • yyyyyy

  pu crko dabogda,on je lajo 90tih ko pas i glumio nacionalistu,sad mu neko cusno koji milion u dzep da vako sere,bolje da svi pomremo,nego da nas ponizavaju dok postojimo

 • Nebojsa Zenica Krnetic

  Nema ni roda ni poroda.Nije ni cudo,iza njega ce ostati samo mrak!Olos!

 • Tomić

  Bio si ti ministar spoljnih poslova pa si nam doveo mnogo prijatelja u srbiju. A sad znaš da bulaznis i pametujes nešto.

 • Vladimir Markovic

  говедо једно издајничко !!!

 • Danilo Vasic

  Draskovic je u Srbiji postao otpad koji je otisao na smetljiste istorije i zato mu je stranka reda velicine da svi mogu stati u jedan kombi. Ali kao spijun zapada jos uvek pokusava da se nametne narodu koji ga je odavno prezreo i odbacio kao politicara a smatrajuci ga stranim placenikom i izdajniko.