Подели

„Многе земље су нам ионако увеле санкције. Западу и Европи није потребна јака држава. Потребна им је држава којом је лако управљати. Моје дубоко убеђење јесте да ће председник, ако је то потребно, поднети на разматрање Државној думи Русије нацрт закона и посланици ће га подржати. Пре или касније морамо до тога да дођемо. Погрешно је ако мислимо да ће сиријско питање бити брзо решено и да неће утицати на безбедност наше државе. Они ће се сигурно појавити. Организација Исламска држава створена је првенствено против Русије“, рекао је Кадиров у петак на конференцији за новинаре у Грозном.

Он је навео да „смртна казна не мора да се односи на оне који су у заблуди и који се кају“.

„Смртну казну је потребно увести за оне који за терористе врбују људе, изопачавајући религију, неправилно тумачећи Куран. Такви људи чак и у затворима имају везе и настављају врбовање“, рекао је лидер овог региона.

Кадиров је у четвртак за телевизијски канал „Русија 24“ изјавио да потпуно подржава идеју да се у Русији уведе смртна казна за терористе. Портпарол руског председника Дмитриј Песков у петак је рекао да предлог лидера Чеченије о увођењу смртне казне за тероризам још није стигао председнику Владимиру Путину.