Подели

Он је на тај начин прокоментарисао то што је администрација предсједника САД Барака Обаме одбацила приједлог да прими руску делегацију на челу са премијером Дмитријем Медведевим ради разговора о размимоилажењима које САД и Русија имају по питању сиријске кризе, пренио је сајт „Раша тудеј“.

„Вјерујем да таква позиција није конструктивна. Слабост те позиције је у томе што се она базира на одсуству плана. Изгледа као да они немају о чему да разговарају“, рекао је Путин током састанка са предсједником Казахстана Нурсултаном Назарбајевим у Астани.

Путин је у уторак изјавио да је Русија предлагала да у Москви буде одржан састанак у Сирији на високом војном и политичком нивоу, као и да у Вашингтон упути делегацију на чијем челу би могао да буде Медведев. Путин је тада рекао да из САД још нема одговора.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је јуче да су САД одбиле да пошаљу високу војну делегацију у Москву како би се разговарало о озбиљнијој координацији борби у Сирији, што је предложила Москва. Лавров је рекао да је приједлог изнио руски предсједник Владимир Путин током посјете Нјујорку крајем септембра.

Званични Вашингтон је саопштио да неће да преговара уколико Русија не престане да подржава владу сиријског предсједника Башара Асада.