Подели

Трампа су у емисији телевизије МСНБЦ упитали да коментарише нови извештај холандских истражитеља у којем се наводи да је авион „Малезија ерлајнса“ оборен 17. јула 2014. ракетом руске производње, као и да каже шта би урадио као председник да би Русија била позвана на одговорност за ту трагедију, пренео је Си-Ен-Ен.

„Они тврде да нису то урадили. Можда је то било њихово оружје, али га они нису користили, нису га испалили, чак кажу да га је испалила друга страна како би окривила њих. Да будем искрен, вероватно никад нећемо бити сигурни шта се догодило“, рекао је Трамп.

Он је касније додао да су кривци „вероватно Русија и проруске снаге“, али и да САД сада треба да се фокусира на сопствене проблеме и не треба да се укључује у европске конфликте, „чак ни кад су тако ужасни као што је овај“.

Говорећи о обарању авиона на лету МХ17, Трамп је рекао: „То је страшно. Али они тврде да нису криви. Друга страна тврди да су криви. А ми ћемо слушати ту свадју вероватно још 50 година, а нико никад неће сазнати праву истину.“

„Вероватно је Русија крива“, навео је амерички милијардер и додао да је, без обзира на то, време да се крене даље. „Морамо да се вратимо томе да поново учинимо Америку великом“, истакао је Трамп.