Подели

Портпарол Исламске државе Абу Мохамед ел Аднани у аудио-снимку објављеном на једном сајту који користе џихадисти, поручује да ће „Русија бити поражена“, преноси Танјуг.

Аднани је позвао све муслимане да покрену џихад против Руса и Американаца.

Портпарол руског министарства одбране Игор Конашенков изјавио је да су руске ваздухопловне снаге у ваздушним ударима уништиле велики део муниције и војне опреме Исламске државе.

Конашенков је навео да је у последња 24 часа изведено 88 удара на 86 мета терористичке организације.

„Руски авиони су повећали број удара на командне позиције и области у Сирији где су смештене залихе и материјал ове терористичке организације“, рекао је Конашенков.

Као резултат тога, према његовим речима, јединице ИД су изгубиле велику количину муниције, војног наоружања и материјала.

Портпарол Исламске државе потврдио је и да је други човек те џихадистичке организације убијен пре неколико месеци у ваздушном нападу америчке војске.

„Америка се радује због убиства Абу Мутаза ел Карашија и сматра то великом победом“, рекао је Абу Мохамед ел Аднани у аудио-снимку постављеном на џихадистичким сајтовима.

Бела кућа је саопштила да је Караши, познат и као Фадил Ахмад ел Хајали и Хаџи Мутаз, убијен 18. августа у ваздушном нападу САД на његово возило, у близини северног ирачког града Мосула.