Подели

Портпарол Исламске државе Абу Мохамед ел Аднани у аудио-снимку објављеном на једном сајту који користе џихадисти, поручује да ће „Русија бити поражена“, преноси Танјуг.

Аднани је позвао све муслимане да покрену џихад против Руса и Американаца.

Портпарол руског министарства одбране Игор Конашенков изјавио је да су руске ваздухопловне снаге у ваздушним ударима уништиле велики део муниције и војне опреме Исламске државе.

Конашенков је навео да је у последња 24 часа изведено 88 удара на 86 мета терористичке организације.

„Руски авиони су повећали број удара на командне позиције и области у Сирији где су смештене залихе и материјал ове терористичке организације“, рекао је Конашенков.

Као резултат тога, према његовим речима, јединице ИД су изгубиле велику количину муниције, војног наоружања и материјала.

Портпарол Исламске државе потврдио је и да је други човек те џихадистичке организације убијен пре неколико месеци у ваздушном нападу америчке војске.

„Америка се радује због убиства Абу Мутаза ел Карашија и сматра то великом победом“, рекао је Абу Мохамед ел Аднани у аудио-снимку постављеном на џихадистичким сајтовима.

Бела кућа је саопштила да је Караши, познат и као Фадил Ахмад ел Хајали и Хаџи Мутаз, убијен 18. августа у ваздушном нападу САД на његово возило, у близини северног ирачког града Мосула.

  • Sasha

    Pametan potez zapadnih sila … Klasican pedagoski pristup u situaciji kada gubis kontrolu… Islamska drzava objavljuje rat Americi i Rusiji, suprotstavljenim stranama kako bi se zavadjene zemlje okupile oko istog cilja, a u borbi protiv ,,velikog zla“ makar bilo i vestacko svaki doprinos borbi se smatra jednakim makar bio i minimalan kao sto je Americki… 2 godine bombardovanja pustinje ce se smatrati jednako vrednim kao i kratkotrajno efikasno rusko bombardovanje… Verovatno ce biti potpisani neki sporazumi izmedjh istoka i zapada,a sve sa ciljem zaustavljanja sprovodjenja zapadne demokratije na Bliskom istoku, jer je ocigledno da Rusija vise ne prica u prazno…

  • Rile

    Можда у неком холивудском филму…овако- чисто сумњам!