Подели

Додик ће током посјете Москви разговарати са највишим функционерима и бизнисменима Руске Федерације, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

У Москви се данас и сутра одржава седми годишњи ВТБ капитал инвестициони форум „Русија зове!“ коме ће присуствовати и предсједник Руске Федерације Владимир Путин.

Руски предсједник традиционално присуствује пленарној сједници и даје уводно излагање на инвестиоционом форуму. Дневни ред форума укључује и бројне панел сједнице на којима учествују владини званичници, те директори великих међународних корпорација и водећих руских предузећа.

Форум „Русија зове!“, у организацији ВТБ међународне групације банака и финансијских компанија, јединствен је догађај глобалних размјера који окупља креаторе политике, инвеститоре и пословне личности с циљем промоције дијалога и стратешких инвестиција у руску привреду.

Разговори на високом нивоу на форуму помажу стварању услова који ће омогућити руским компанијама да наставе са успјешним пословањем на глобалним тржиштима, те да поставе темеље мултинационалним компанијама да инвестирају у Русији.

Прошлогодишњи форум је постигао велики успјех и остварена је велика посјећеност – више од 2.000 делегата, укључујући 500 инвеститора из Русије, Европе, САД, Азије, Блиског истока и Африке.

Од оснивања, ВТБ групација активно дјелује на међународним тржиштима, играјући значајну улогу у подстицању страних инвестиција у руску привреду.

Инвестиоциони форуми „Русија зове!“ су се од 2009. године одржавали у Москви, Лондону и Њујорку.