Подели

„Морамо с Русијом да разговарамо коректно. Познато ми је из разговора с (председником Русије Владимиром) Путином да не прихвата реченице као што је Обамина – да је Русија регионална сила. Шта то треба да значи? Не говори се с Русијом на тај начин”, рекао је Јункер на конференцији у Пасауу, граду на југу Немачке.

„Русија жели да се с њом разговара на равноправан начин и ту су Руси у праву”, рекао је Јункер повишеним тоном и додао да не треба „пренаглити у изјавама” јер се Русија одмах огласи. Председник Европске комисије је критиковао Русију по питању анексије полуострва Крим, наводећи да „то није у реду”.

Запад критикује и руску интервенцију у Сирији, оптужујући је да је намењена само да сиријски председник Башар ел Асад остане на власти, а не за борбу против џихадиста из Исламске државе.

  • BARBA IZ SIBENIKA

    A kome odgovara da se svrgne Asad….koji naravno to po receptu bratije Milosrdnof Andjela ne bi ne preziveo…videsmo kako prodj…../Sadam….Gadafi….Milosevic….jer jake igrace oni ne svrgavaju…vec ubijaju….Dakle….jasno je da oni svaku zemlju u koju uvode demokratiju…zapravo…unistavaju…..