Подели
ПАТРИЈАРХ КИРИЛ ЧЕСТИТАО ЈЕ РОЂЕНДАН РУСКОМ ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДИМИРУ ПУТИНУ

Његова еминенција Владимир Владимирович Путин, председник Руске Федерације

Ваша еминенцијо, многопоштовани Владимире Владимировичу!

Срдачно Вам честитам рођендан.

Ова година протиче у знаку јубиларне прославе 1000. годишњице од дана престављења светог великог и равноапостолног кнеза Владимира – крститеља Русије и Вашег небеског покровитеља. Изванредно је то што су ове свечаности показале слогу и духовно јединство сународника и управили њихове погледе ка изворима наше цивилизације и културе, ка подвигу оних чијим трудом и напорима је грађена наша земља.

Безусловно, велика је част и одговорност носити име светог кнеза Владимира. Радује нас то што смо сведоци да грађани Русије у Вама виде талентованог руководиоца устремљеног ка циљу, који се труди да одржава вековне националне традиције и који се истовремено брине за свестрани развој земље.

Сматрам да је веома важна и благовремена Ваша иницијатива да се у близини Херсонеса, који је историјски повезан са крштењем Русије, подигне историјско-културни центар хришћанства. Уверен сам да ће овај подухват представљати достојан допринос јачању духовних основа живота руског друштва.

Молитвено Вам желим добро здравље, мир и помоћ Божију која не оскудева у Вашем високом државном служењу на добробит Русије и њених становника.

С дубоким и искреним поштовњем,

+КИРИЛ, ПАТРИЈАРХ МОСКОВСКИ И ЦЕЛЕ РУСИЈЕ