Подели
Руска компанија српској школи

„РЖД Интернешнл“ наставља програм помоћи српским образовним установама, пружањем подршке школама у сваком региону извођења грађевинских радова.

Следећа по реду фаза је свеобухватна реконструкција школе „23. октобар“  у  Голубинцима. За месец и по летњег распуста компанија „РЖД Интернешнл“ обавила је комплетну оправку крова, санирана је фасада, замењени су прозори, поправљене су школске учионице, оштећене од прокишњавања, купљен је нови намештај, обављени су и други пратећи радови.  Осим тога, на молбу руководства школе компанија опремила кабинет за руски језик, опремивши га неопходном приручном литературом и методолошким материјалима. У„РЖД Интернешнл“ се надају да ће у најскорије време кабинет примити своје прве ученике.

1. септембра, првог дана школске године у обновљеној школи је одржана свечана манифестација, на којој је „РЖД Интернешнл“ ученицима, јавности и средствима масовног информисања презентовао резултате ремонтних радова. На овој манифестацији је присуствовало руководство „РЖД Интернешнл“, као и Његова Екселенција Амбасадор Руске Федерације у Републици Србији, А.В. Чепурин, министар просвете, науке и техничког развоја Срђан Вербић, Трговински представник Руске Федерације у Републици Србији, А.Н. Хрипунов и председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић. Директор школе „23. октобар“ и руководство Голубинаца су исказали искрену захвалност компанији за помоћ и подршку.

Милорад Босанчић, директор школе „23. октобар“: „Веома нам је драго што је изабрана наша школа и неизмерно смо захвални компанији „РЖД Интернешнл“ за то, што су радови обављени тако брзо и тако квалитетно. Дивно је што ће већ ове године деца учити у обновљеној школи.“

Школа  „23. октобар“, саграђена 1960. године, једина је школа у Голубинцима, а тренутно ову школу похађа 360 деце. Ова  школа се налази на деоници пруге Рума – Голубинци Паневропског саобраћајног Коридора Х и изабрана је да учествује у хуманитарном програму руске компаније уз подршку Амбасаде Руске Федерације у Републици Србији.