Подели
ЦГ напредовала на пољу владавине права

Клеменчић је поручио да је Словенија спремна да помогне и подржи Црну Гору у наставку реформског процеса.
„Република Словенија, као снажан партнер у области спровођења антикорупцијске политике, наставиће и даље да подржава црногорске институције у поступку имплементације недавно донијетих прописа”, истакао је Клеменћић.

Из Министарства правде саопштено је да је посјета Пажина Словенији била прилика за размјену искуства у погледу нормативних рјешења и институционалних механизама за борбу против корупције и организованог криминала.

„Одузимање имовинске користи стечене криминалом представља најефикасније оружје у борби против ових феномена”, рекао је Пажин.

Пажин се у Љубљани састао и са предсједником Врховног суда, Бранком Маслешом и врховним државним тужиоцем, Звонком Фишером, са којима је разговарао о реформама спроведеним у правосуђу, са нагласком на промјене организационих прописа и формирање Специјалног државног тужилаштва.

Пажин је разговорао и са предсједником Уставног суда Словеније, Мирославом Мозетичем и у разговору је, како је саопштено, констатован тренд раста уставних жалби у обје државе.